„Doctorul viitorului nu va mai trata corpul uman cu medicamente, ci mai degrabă va vindeca și preveni boala cu nutriție.” – Thomas Edison

Diete de slăbit sănătoase pe care poți să le încerci în 2023

O dietă sănătoasă oferă organismului nutriția esențială: fluide, macronutrienți precum proteinele, micronutrienți precum vitaminele, dar și fibre și energie. Totodată, o dietă sănătoasă ajută la prevenirea anumitor boli grave, printre care și bolile de inimă, accidentul vascular și diabetul de tip doi. Printre beneficiile unei diete sănătoase se află și reducerea riscului de a dezvolta unele tipuri de cancer, precum și prevenirea obezității și a supraponderabilității.

Ritmul de slăbire contribuie foarte mult la rezultatul final, recomandarea generală fiind scăderea în greutate cu 1-2 kilograme pe săptămână. Specialiștii spun că, deși poate părea un ritm lent, acesta este cel mai benefic. Scăderea rapidă în greutate duce la posibilitatea de a nu pierde la fel de multă grăsime ca atunci când scăderea în greutate este una lentă. De asemenea, scăderea rapidă poate provoca pierdere de apă sau țesut fără grăsime, întrucât este mult mai dificil să arzi calorii din grăsimi.

Diete sănătoase de slăbit pentru 2023!

Dieta Mediteraneană

Una dintre dietele sănătoase pe care le poți încerca în 2023 este Dieta Mediteraneană. Aceasta presupune o alimentație bogată în grăsimi sănătoase, precum: avocado, nuci, ulei de măsline și pește, de cel puțin două ori pe săptămână, potrivit clickpentrufemei.ro. Totodată, în această dietă sunt permise și următoarele alimente: fructe, fasole, verdeață, cereale integrale, brânză, însă cu moderație, dar și carne roșie o dată sau chiar de două ori pe săptămână. Dieta Mediteraneană însumează un consum zilnic de aproximativ 1.500 de calorii.

Dieta Dash

Dieta Dash presupune consumul preponderent de fructe, legume, cereale integrale și lactate cu conținut scăzut de grăsimi. În plus, pe lângă slăbit, studiile efectuate de specialiști au arătat că această dietă contribuie la sănătatea inimii, după cum menționează aceeași sursă citată.

Dieta Postului Intermitent

Dieta Postului Intermitent poate fi aplicată în mai multe moduri, însă cea mai cunoscută este metoda 16:8. Adică, acest tip de dietă permite consumul de alimente timp de 8 ore, urmând ca în următoarele 16 ore să existe o restricție alimentară. În acest fel, numărul de calorii este limitat, ajutând la scăparea rapidă a kilogramelor. În plus, pe lângă slăbit, Dieta Postului Intermitent ajută la creșterea metabolismului, reduce riscul de diabet și îmbunătățește sănătatea inimii. Totodată, aceasta prelungește durata de viață și stimulează activitatea creierului.

citeste mai mult

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *