„Doctorul viitorului nu va mai trata corpul uman cu medicamente, ci mai degrabă va vindeca și preveni boala cu nutriție.” – Thomas Edison

Algele marine, responsabile pentru sănătatea japonezilor?

Printre algele comestibile se numără nori, chlorella, spirulina, wakame, kombu, dulse, kelp. Se adaugă în salate sau în rețete asiatice, altele se folosesc pentru prepararea sushi. Tu le folosesti in alimentatie?

Algele nori se pot consuma ca gustare, sub formă de chipsuri. În plus, unele alge se găsesc sub formă suplimente sau pulbere, care poate fi adăugată în smoothie-uri, terciuri sau limonade. 

Spirulina și chlorella reprezinta o sursă de proteine complete. Acestea se află printre puținele surse vegetale de proteine de înaltă calitate, care conțin toți aminoacizii esențiali în cantități suficiente. În general, sursele de proteine complete sunt alimentele de origine animală.

Algele au, de asemenea, o mare varietate de vitamine și minerale. Acestea sunt bogate în iod, cupru, fier, vitamine din complexul B. De asemenea, conțin în cantități mici și vitamina K, E, A, C, folat, magneziu, calciu, zinc.

Ai probleme cu glanda tiroida? Iodul reprezintă un mineral necesar pentru buna funcționare a tiroidei. Atât deficitul, cât și excesul de iod se asociază cu afectarea glandei tiroide. Datorită conținutului ridicat de iod, consumul de alge marine previne carența și susține funcția tiroidiană.

Photo by yee yek on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *