„Doctorul viitorului nu va mai trata corpul uman cu medicamente, ci mai degrabă va vindeca și preveni boala cu nutriție.” – Thomas Edison

Ce, cât și cum mâncăm sănătos de Paște?

Medicul nutriționist Dr. Mihaela Bilic are recomandări utile pentru o masă tradițională și sănătoasă.

Conform specialistului, preparatele tradiționale de pe masa de Paște nu sunt periculoase pentru siluetă, dacă sunt consumate moderat. De Paște, preparatele tradiționale ar trebui să fie drobul și tot ce înseamnă preparate pe bază de miel, adică stufat, friptură, ciorbă.

„Le-aș încadra în categoria alimente de slăbit. Niciuna dintre ele nu are, să spun, contraindicații nici pentru siluetă, nici pentru sănătate, mai degrabă le-aș încadra în categoria alimente de slăbit pentru că sunt, conțin ca și ingrediente, carne și multe legume. În drob avem organele tocate gătite la cuptor împreună cu multe verdețuri, deci niciun gram de carbohidrați, dacă-l mâncăm cu salată verde, este masă de slăbit. Ciorba, prin definiție, este un aliment de slăbit, în ciorbă este foarte ușor să nu punem grăsime și la final chiar să eliminăm grăsimea care a rezultat din carne, pentru că ăsta este avantajul ciorbei, grăsimea se ridică la suprafață nu se poate amesteca și cu apa, și atunci, dacă o degresăm din nou, avem un produs de slăbit”.

Friptura, din nou, mâncată cu salată e de bine, iar stufatul, la fel, presupune multe ceapă, usturoi și din nou carne de miel, deci niciun stres nici aici. E adevărat, cantitatea face diferența și n-ar fi recomandat să exagerăm cu ouăle fierte, mai ales dacă le mâncăm cu maioneză, mai ales dacă am ținut post și am avut o perioadă în care alimentația a fost bazată pe vegetale și pe lucruri mai ușoare. Oul prin definiție stimulează secreția de bilă din vezica biliară și atunci, după o perioadă de post, s-ar putea ca această stimulare să o resimțim ca pe un lucru greu, ceva ce cade greu, dar este vorba doar de trecerea de la perioada de post la perioada obișnuită, iar excesul de ouă s-ar putea să ne dea probleme. a Bilic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *